Den Haag stelt opnieuw miljoenen beschikbaar voor verduurzamen sportverenigingen

Voetballers in actie
Voetballers in actie © Pxhere
DEN HAAG - Na het succes van het afgelopen jaar gaat Den Haag de komende drie jaar opnieuw miljoenen euro's beschikbaar stellen voor sportverenigingen om hun clubgebouwen en andere accomodaties te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. De subsidieregeling bleek zo'n groot succes dat de gemeente er nu voor kiest om die te verhogen.
Per jaar gaat de gemeente 2,3 miljoen beschikbaar stellen. Vorig jaar was dat nog 1,5 miljoen euro. Daar hebben tientallen sportverenigingen gebruik van gemaakt. 'Een groot succes en daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om de komende drie jaar 0,8 miljoen per jaar extra te investeren in de subsidieregeling.'
Met de subsidieregeling kunnen sportverenigingen bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van hun clubgebouw leggen, zuinigere verlichting plaatsen of zelfs een nieuw sportveld aanleggen.

Grote investeringen

Zo ging het bijvoorbeeld bij Hockey Club Wateringse Veld. 'Voor een kleine hockeyclub blijven het grote investeringen, want je betaalt nog steeds een deel zelf. Maar zonder de gemeente was dat zeker niet gelukt', zegt voorzitter Meindert Kappe.
Verenigingen kunnen ook gebruik maken van de subsidieregeling om meer uit hun bestaande accommodatie te halen. Zoals een tennisvereniging die met subsidie een jeu des boulesbaan heeft aangelegd zodat senioren uit de wijk ook kunnen sporten.

Sportverenigingen 'onmisbaar'

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer noemt sportverenigingen 'onmisbaar' in Den Haag. 'Het is enorm belangrijk dat Hagenaars kunnen sporten en bovendien een plek hebben om elkaar te ontmoeten. Zeker voor kinderen, die steeds minder bewegen. Daarom zijn sportverenigingen essentieel in de samenleving.'
Alle Haagse sportverenigingen kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. De gemeente kijkt op basis van de aanvraag hoeveel subsidie een vereniging ontvangt. 'Met de financiële ondersteuning kunnen sportverenigingen 45 tot 60 procent van de kosten voor verbeteringen en verduurzaming financieren via subsidies. In veel gevallen kunnen verenigingen daarnaast ook gebruikmaken van rijkssubsidie, waardoor de vergoeding zelfs kan oplopen tot 100 procent.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!