Uittips Den Haag: Beachrun Scheveningen, Holland Dance Festival en Fietslichtjesparade

Hardlopen over het strand
Hardlopen over het strand © Beachrun Scheveningen
DEN HAAG - Heel wat actieve dingen te doen dit weekend: van een beachrun tot een mountainbike strandrace en van de fietslichtjesparade tot een dansfestival. Je leest er alles over in de uittips van deze week.

Beachrun Scheveningen

Zin in een sportieve uitdaging? Dan moet je zondag 28 januari bij de Beachrun Scheveningen zijn. Dit hardloopevenement langs het strand van Scheveningen heeft een parcours over twee afstanden: 7 en 14 kilometer. Voor kinderen zijn er ook kidsruns met kortere afstanden.
Voor meer informatie over het programma en inschrijving ga je naar de site van Beachrun.

Holland Dance Festival

Deze week is het Holland Dance Festival van start gegaan in Nederland in vier steden, waaronder Den Haag. Daar zijn meerdere theaters waaronder Amare het toneel van het festival. Vanaf 24 januari tot en met 17 februari staat het festival in het teken van de internationale dans.
Het volledige programma bekijk je op de site van het Holland Dance Festival.

Mountainbike strandrace

Niet alleen hardlopers kunnen zondag afzien op het Scheveningse strand. Het is namelijk ook het toneel van de jaarlijkse strandrace voor mountainbikers. De deelnemers rijden twee rondes van 27 kilometer tussen het havenhoofd en Katwijk, één ronde mag natuurlijk ook.
De race start om 9.15 uur. Je kunt je nog aanmelden, maar je kunt natuurlijk ook je warm aankleden en gewoon lekker komen kijken.
Mountainbike strandrace
Mountainbike strandrace © MTB BEACHRACES

Haags TECH-weekend

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari maken kinderen op een leuke manier kennis met hedendaagse techniek tijdens het Haags TECH-festival in Museon-Omniversum. Er zijn allerlei activiteiten van de TECH-partners, voor jong en oud. Zo laten studenten van de TU Delft zien dat 'schoon' vliegen op waterstof mogelijk is en bouw je je eigen vliegtuig. Of vergaap je aan de Legomodellen van de Bouwplaats.

Fietslichtjesparade

Donderdagavond 25 januari is het weer tijd voor de Fietslichtjesparade. Deze keer door de wijken Bouwlust en Vrederust. De parade start om 18.00 uur vanaf buurthuis Allekanten aan de Sleepzijde. Verzamelen kan al vanaf 17.00 uur. De tocht duurt ruim een uur en onderweg wordt er nog een kop warme choco gedronken bij basisschool Petrus Donders.
Meedoen aan het evenement is gratis, voor jong en oud, maar je fiets moet natuurlijk wel zo goed mogelijk versierd zijn met knipperende, kleurende lampjes. Misschien win jij dan wel de prijs voor mooist verlichte fiets.
Fietslichtjesparade
Fietslichtjesparade © Valerie Kuypers

Vroeg Pieken

Op tijd starten met feesten en niet te laat naar bed, het kan met het feest Vroeg Pieken. Op je favoriete hitjes ga je lekker vroeg los, namelijk vanaf 20.00 uur. Om 0.30 uur is het feest alweer afgelopen. Ideaal voor wie wel zin heeft in een feestje, maar weer fris op wil staan de dag erna.
Deze editie van Vroeg Pieken vindt zaterdag 27 januari plaats in Club Westwood.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!