Vijf jaar vertraging: iconische Blauwe Tram gaat pas in 2029 rijden

© Haags Openbaar Vervoer Museum
DEN HAAG - De reconstructie van de Blauwe Tram die tot 1961 in onze regio reed, heeft forse vertraging opgelopen. De bedoeling was dat een exacte kopie de iconische tram vanaf dit jaar weer door Den Haag zou rijden, maar dat gaat vijf jaar later worden.
Volgens voorzitter en projectleider Wim Beukenkamp van de Stichting De Nieuwe Blauwe Tram heeft de vertraging meerdere oorzaken. Omdat een half jaar geleden het pand in Haarlem is gekocht waarin aan de nieuwe tram wordt gewerkt, is er minder geld over voor het project. Daarnaast zijn er enkele technische problemen rond de reconstructie die meer tijd vergen dan gedacht.
De planning is nu dat de gereconstrueerde Blauwe Tram in 2029 gereed is om te rijden. Wel hoopt de stichting eind 2025 de twee wagenbakken helemaal af te hebben. In 2026 zou er dan kunnen worden begonnen met het onderstel.

Toeristische attractie

De bedoeling is dat de Blauwe Tram in de weekenden gaat rijden op het Haagse tramnet als toeristische attractie. De oorspronkelijke Blauwe Tram reed vanaf 1932 tussen Haarlem en Leiden en vanaf 1949 van Leiden naar Katwijk, Noordwijk en Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!