Politie rolt drugslijn op en bombardeert honderden contacten met sms’jes

© Politie.nl
DEN HAAG - Bijna 900 mensen kregen deze week via sms een waarschuwing van de politie nadat vijf verdachten eind oktober waren opgepakt op verdenking van drugshandel. De nummers stonden op een mobiele telefoon die in beslag was genomen in verband met onderzoek naar het zogeheten drugsnetwerk Brian. De politie wijst in de berichtjes op de gevaren van drugsgebruik.
De drugslijn faciliteerde naar schatting meer dan honderd transacties per dag met ongeveer vijftien koeriers in Den Haag en omgeving.
Het onderzoek door de politie begon in juni vorig jaar, nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke drugshandel in Den Haag en omgeving. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van vijf verdachten, van wie er nu nog drie vast zitten. De verdachten variëren in leeftijd van 22 tot 37 jaar en komen uit Den Haag en Rijswijk.

Maatschappelijke gevolgen

De politie maakte van de gelegenheid gebruik de contactpersonen van de in beslag genomen telefoon te waarschuwen voor de schadelijke gezondheidsrisico's van drugsgebruik en de aanzienlijke maatschappelijke gevolgen van drugs op onze leefomgeving, veiligheid en het milieu.
De politie vraagt mensen die vermoeden dat de drugslijn weer in de lucht is, meteen contact op te nemen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!