Man zwaargewond na explosie: 'Overal bloed en hij mist deel van zijn hand'

© Regio15
DEN HAAG - 'Ik heb hem hier zin liggen op de hoek, er was overal bloed.' Dat vertelt een vrouw die in de Steijnlaan in Den Haag woont, waar vlakbij een man zwaargewond raakte door een explosie vannacht. De man moest met spoed naar het ziekenhuis. De buurt is geschrokken van het incident.
De buurtbewoonster is nog nauwelijks bijgekomen van wat ze heeft gezien afgelopen nacht. 'We waren aan het inpakken omdat mijn nichtje vertrekt en rond 2.00 uur hoorden we ineens een harde knal.'
Ze liep naar de plek waar de explosie vandaan kwam en zag de zwaargewonde man liggen. Ook was een andere vrouw uit de buurt op de knal afgestormd. 'Zij kwam gillend terugrennen', zegt de buurtbewoonster. Daarna hebben ze de hulpdiensten gealarmeerd.

Deel van hand eraf

De vrouw ging naar het slachtoffer toe. 'Hij lag op zijn buik en had veel pijn. Er lag overal bloed', weet ze te vertellen. 'Hij schreeuwde heel hard dat hij pijn had.' Volgens de getuige mist de man een deel van zijn hand. Ze laat een verslaggever van mediapartner Omroep West een foto zien waarop te zien is dat een deel van de man zijn hand op straat ligt.
Ook haar nichtje zag dat er veel bloed op straat lag. 'We hoorden een hele harde knal. Ik slaap aan de achterkant. Ik ben er heel erg van geschrokken', zegt ze. 'Toen we geschreeuw hoorden, wisten we dat het mis was.'

'Heel hard gegil'

'De politie heeft lang onderzoek gedaan en het bloed lag hier door de hele straat', vervolgt het nichtje. 'Daarna hebben ze het opgeruimd.' De politie sommeerde iedereen om naar binnen te gaan, vertelt ze.
Een andere vrouw die met haar hondjes door de buurt loopt, noemt de explosie 'een abnormaal rare en harde knal'. Ze zegt dat ze de laatste tijd veel last hebben van vuurwerk in de buurt. 'Maar ik dacht dat er dit keer een gasexplosie was, of zoiets. Ik hoorde na de knal heel hard gegil op straat.'

Politie doet onderzoek

De politie bevestigt dat de man gewond op straat lag toen agenten aankwamen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over de verwondingen van de man, kan de politie nog niks zeggen. De politie doet onderzoek naar het incident.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!