Bandenprikker aangehouden die ook in Den Haag toesloeg

Een lek gestoken band
Een lek gestoken band © Politie
DEN HAAG - Een bandenprikker is aangehouden die de politie flink bezighield tussen september 2023 en half januari van dit jaar. Hij vernielde auto's door de banden lek te prikken in onder meer Den Haag, Schiedam en Rotterdam. Het gaat om een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 16 september in Rotterdam begon met het lekprikken van de banden. Daar werden van 37 voertuigen één of meer banden lek geprikt.
In de maanden daarna volgden nog meer vernielingen in Schiedam en in een andere Rotterdamse wijk. Eind november sloeg hij toe in Den Haag: daar werd in één week op de wielen van 32 voertuigen ingestoken. Acht mensen deden hier aangifte van vernieling.

Camerabeelden

De verdachte is op 10 januari aangehouden. De aangiften die de slachtoffers deden - in totaal meer dan honderd - hebben hier volgens de politie bij geholpen. De politie doet daarom de oproep aan mensen die slachtoffer zijn geworden van deze bandenprikker maar nog geen aangifte hebben gedaan, dat alsnog te doen.
Ook hoopt de politie dat mensen nog camerabeelden hebben die kunnen helpen bij het onderzoek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!