Overstappen op schone energie? Gemeente verlengt subsidie verwijderen gaskachels

Een warmtepomp is volgens de gemeente een goed alternatief
Een warmtepomp is volgens de gemeente een goed alternatief © ANP
DEN HAAG - Overstappen naar een schone manier van verwarmen? Dat wil de gemeente Den Haag makkelijker maken. De subsidieregeling voor het verwijderen van gaskachels en gasgeisers wordt daarom verlengd tot en met december 2024.
In Den Haag hebben nog ongeveer 10.000 huishoudens een gaskachel in huis als hoofdverwarming. Om over te stappen op alternatieve, schone verwarmingsopties, waar volgens de gemeente vanuit het Rijk subsidie voor is, moeten de oude kachels eerst verwijderd worden.
Met de subsidie worden de kosten daarvan lager. 'Ik wil dat iedereen in Den Haag prettig kan wonen in een gezonde, veilige en energiezuinige woning. Dat lukt alleen als we inwoners helpen om over te stappen op schone energie', aldus wethouder Arjen Kapteijns (energietransitie). 'Met deze subsidie ondersteunen wij de inwoners die dit het hardst nodig hebben, zodat ook zij kunnen profiteren van de energietransitie.'

Subsidie

De subsidie bedraagt maximaal vijftig procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 4.500 euro per woning. Voor mensen met een Ooievaarspas bedraagt de subsidie 75 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 5.625 euro per woning.
Adviseurs van de gemeente kunnen inwoners helpen kiezen voor de beste alternatieve warmteoptie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!