Zwaargewond slachtoffer van explosie in ziekenhuis gearresteerd

Het Team Explosieven Verkenning onderzocht vannacht de auto waar het explosief afging
Het Team Explosieven Verkenning onderzocht vannacht de auto waar het explosief afging © Regio15
DEN HAAG - Het zwaargewonde slachtoffer van de vuurwerkexplosie aan de Steijnlaan in Transvaal is in het ziekenhuis gearresteerd. De politie denkt dat de 23-jarige Amsterdammer zelf betrokken is bij de ontploffing. De explosie had plaats in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.30 uur. Een man van 24 uit Amsterdam is later op de dag ook aangehouden als verdachte.
Bewoners van de Steijnlaan hoorden een harde knal en zagen in de Engelenburgstraat een gewonde man op straat liggen. Een man die een nabijgelegen kroeg verliet kwam ook af op de explosie. 'Hij schreeuwde en stortte daarna naast zijn auto in elkaar. Toen wij dichterbij kwamen zagen we dat een van zijn handen eraf lag en de andere zwaar beschadigd was', blikt hij terug bij Omroep West.
Samen met anderen verleende de voorbijganger eerste hulp aan het slachtoffer. 'Ik heb mijn riem gebruikt om zijn armen af te binden. Daarna hebben we de man geprobeerd te kalmeren, maar hij was helemaal in shock en aan het spartelen met zijn benen.'

Overal bloed op straat

Een andere getuige vertelde eerder al dat er overal bloed in de straat lag. 'De politie heeft lang onderzoek gedaan en daarna hebben ze het opgeruimd.' De politie sommeerde iedereen om naar binnen te gaan, vertelt ze.
Een andere vrouw noemt de explosie 'een abnormaal rare en harde knal'. Ze zegt dat ze de laatste tijd veel last hebben van vuurwerk in de buurt. 'Maar ik dacht dat er dit keer een gasexplosie was, ofzoiets. Ik hoorde na de knal heel hard gegil op straat.'

Nog getuigen gezocht

De politie laat weten dat er nog onderzoek wordt gedaan naar de toedracht van de explosie. Wie iets opvallends heeft gezien of gehoord in de omgeving van de Steijnlaan, wordt gevraagd zich te melden. Ook wil de recherche camerabeelden uit de buurt zien.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!