Groen licht voor fietsroute tussen Den Haag en Voorburg

Fietspad Velostrada tussen Den Haag en Voorburg
Fietspad Velostrada tussen Den Haag en Voorburg © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De nieuwe, groene fietsroute tussen Den Haag en Voorburg gaat er komen. De Haagse gemeenteraad heeft ingestemd met de plannen. Vanaf 2027 kunnen fietsers en wandelaars gebruikmaken van de 'Verlengde Velostrada'.
De fiets- en wandelroute verbindt de Binckhorst en Voorburg-Noord en moet twee akelige obstakels voor fietsers omzeilen: het spoor en de A12.
'Deze nieuwe route is een flinke upgrade voor mensen die naar Voorburg willen fietsen en wandelen. Die hoeven straks niet meer door de Schenktunnel, tussen de Rivierenbuurt en Bezuidenhout. Die voelt voor een hoop fietsers nu nog als naargeestig en onveilig', aldus wethouder Robert van Asten.
Verlengde Velostrada
Verlengde Velostrada © Gemeente Den Haag
De route gaat parallel en op dezelfde hoogte als spoor Hollands Spoor-Laan van NOI lopen. Er komt een nieuwe fietsbrug waarmee mensen het spoor kunnen oversteken. Tussen het viaduct over de A12 en de Spoorstraat in Voorburg wordt ook een fietsstraat aangelegd. In Voorburg worden de Pompe van Meerdervoortstraat en de Van Alphenstraat nieuwe fietsstraten.
Het nieuwe fietspad loopt in twee richtingen en wordt ongeveer 4,5 meter breed. Het voetpad wordt 2,5 meter breed. De werkzaamheden starten waarschijnlijk in 2025. De Verlengde Velostrada moet in 2027 klaar zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!