Podcast: Kunst in Zuidwest, snackbar Houtwijk weer open en problemen in Het Koorenhuis

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Het was de week waarin Cafetaria Houtwijk de deuren na een jaar weer opende, we leerden dat er een gracht komt bij het Binnenhof en het duidelijk werd dat er grote problemen zijn bij Het Koorenhuis. Er gebeurde genoeg in de vierde week van 2024. Rob Kemperman, Maxime Kok en Judith Tielemans bespreken het in een nieuwe aflevering van de podcast 'Den Haag FM Deze Week'.
Een jaar geleden werd snackbareigenaar You Wei doodgestoken. Ook zijn vrouw raakte die avond gewond. Ze wist te herstellen. En deze week deed ze de deuren van de snackbar in Loosduinen weer open. 'We hebben net getoast op de opening en Xiao kreeg een enorm applaus', vertelt Femke Beeloo, die haar vriendin altijd heeft gesteund.
Dat het Binnenhof wordt verbouwd mag geen geheim zijn. Eind 2028 moet de renovatie klaar zijn én dan komt de Hofgracht terug. De gracht is er straks voor de veiligheid, maar hoe precies blijft geheim. Wel is duidelijk dat je straks een rondje moet kunnen gaan kanoën.
In Zuidwest staat een gemaal en dat is een mooie plek voor een muurtekst, vindt Henk Augustijn. Hij was betrokken bij meerdere kunstwerken in de stad, zoals de teksten van Kees van Kooten en Harrie Jekkers die in de stad hangen en de beeltenis van oud-nachtburgemeester René Bom bij het Zuiderpark. Nu zou het de beurt zijn aan Victor R. Meijer. De (onofficiële) stadsdichter van Den Haag groeide op in de buurt van het gemaal en is maar wat trots als daar een tekst van zijn hand komt. Maar dan moet er nog wel goedkeuring komen van het Hoogheemraadschap.
Er is flink wat gedoe bij Het Koorenhuis aan de Prinsegracht: er is een financieel tekort van bijna vier ton, ontslagen en personeel dat kampt met burn-outs. Maxime Kok zocht het verhaal tot de bodem uit.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!