Son Mieux, Tino Martin, The Indien, Anouk en Mula B maken kans op Edison

DEN HAAG - Dat muziek uit Den Haag lekker in de oren klinkt weten we natuurlijk al. De nominaties voor de Edison Pop-prijzen bevestigen de kunde van Haagse artiesten: Son Mieux, Tino Martin, The Indien, Anouk en Mula B maken kans op de felbegeerde prijs. Son Mieux is zelfs dubbel genomineerd.
Son Mieux is kanshebber voor het maken van het beste nummer. Ze zijn genomineerd met 'Tonight'. Het is volgens de jury 'een ijzersterke song over vechten voor elkaar, waarin tegelijkertijd een tijdloos anthem doorklinkt over verbroedering en saamhorigheid'. Medegenomineerden in de categorie 'Song 2024' zijn Kevin en S10 met 'De Leven' en Susan & Freek en Claude met 'Vas-y (Ga Maar)'.
De Haagse band heeft ook een tweede nominatie te pakken, ze maken ook kans op de winst in de actegorie 'Pop'. Daar nemen ze het op tegen Duncan Laurence en Flemming.
Anouk is met 'Deena & Jim' genomineerd in de categorie 'Album 2024'. Volgens de jury weet ze met dit album 'wéér te verrassen' en klinkt het 'als een unieke ervaring en arriveert als een statement'. Ze neemt het op tegen 'Layali' van Dystinct en 'Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag' van SEF.
Ook het stemgeluid van Tino Martin maakt kans op een prijs. Zijn vijfde album 'Dit is het levenslied' is genomineerd in de categorie 'Hollands'. Een te waarderen album door de samenwerkingen met Trijntje Oosterhuis en Kris Kross Amsterdam, stelt men. Ook de solosongs bevallen goed: 'die bewijzen dat Tino Martin nog altijd de toon zet in dit genre'. Mede-kanshebbers zijn Senna met 'Senna' en verschillende singles van Marco Schuitmaker.
In de categorie 'Hiphop' is 'Narcopop' van Mula B een van de kanshebbers. 'Een eye-opener en grensverlegger', zegt men over het album. De andere genomineerden zijn Cho en Kevin.
In de categorie 'Alternative' is het Haagse The Indien van Rianne Walther een van de kanshebbers vanwege de de singles die ze het afgelopen jaar maakten. 'Sterke popsongs met een alternatief randje, en niet te vergeten prachtige authentieke zang.' WIES en Pip Blom maken eveneens kans op de prijs in deze categorie.
Op maandag 4 maart worden de Edisons Pop 2024 uitgereikt in het AFAS Theater in Leusden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!