Een van de zwemmers die zondag uit zee werden gered in ziekenhuis overleden

De hulpdiensten rukten zondag massaal uit om de zwemmers te zoeken
De hulpdiensten rukten zondag massaal uit om de zwemmers te zoeken © Regio15
DEN HAAG - Een van de twee zwemmers die zondagavond uit zee werd gered bij Kijkduin, is in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigt de politie. De moeder en haar zoon waren volgens de politie in verwarde toestand het water ingegaan. Zij werden na een zoektocht van ongeveer een uur door de hulpdiensten uit het water gehaald en gereanimeerd. De moeder is dinsdagavond overleden.
Voorbijgangers vonden zondagavond rond 18.00 uur een hond en kledingstukken op het strand van Kijkduin. Daarop begonnen de hulpdiensten een zoekactie. Hierbij zijn helikopters, een reddingboot van de KNRM en meerdere eenheden van de brandweer ingezet.
Ook de politie en ambulances rukten uit en een traumahelikopter landde op het Haagse strand. Een uur later werden de moeder en haar zoon in de zee gevonden. Ze zijn gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand was toen zorgwekkend, meldt Omroep West.

Hond aangetroffen

Bij de kledingstukken zat ook een hond, het beestje van een van de twee slachtoffers. De Dierenambulance heeft de hond meegenomen. De slachtoffers komen uit het noorden van Nederland, laat een politiewoordvoerster weten.
Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of via 0800-0113.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!