Koorenhuis blijft open voor publiek

Het Koorenhuis kampte met financiële tekorten sinds 2022
Het Koorenhuis kampte met financiële tekorten sinds 2022 © Den Haag FM
DEN HAAG - Het Koorenhuis blijft open voor publiek, ondanks het faillissement van de stichting die het pand beheert. Dat zegt de curator die het faillissement overziet tegen Den Haag FM. Er wordt gezocht naar een nieuwe exploitant die het pand wil overnemen.
'Mijn voornemen is om het Koorenhuis open te houden op de wijze dat het nu is', zegt curator Bruno Tideman. Dinsdag verklaarde de rechtbank in Den Haag de stichting achter het Koorenhuis en congrescentrum Concordia aan het Hoge Zand, Stichting &CC, failliet. Tideman is door de rechtbank aangesteld als curator.
Bezoekers en huurder van het Koorenhuis merken volgens Tideman nu nog weinig van het faillissement. 'De komende weken is dat gewaarborgd', zegt de curator, 'Ik ben niet meteen bezorgd over sluitingen. Het Koorenhuis blijft open en wordt voortgezet op gebruikelijke wijze.'

Nieuwe eigenaar

De curator gaat op zoek naar een nieuwe exploitant van het pand aan de Prinsegracht en heeft daarbij ook enige haast. 'Ik hoop binnen een week of vier een nieuwe exploitant te vinden', aldus Tideman. De curator zegt nog geen alternatieve organisatie op het oog te hebben, maar spreekt wel over 'mogelijke kandidaten.'
Wat de impact van een overname door een nieuwe exploitant gaat zijn, kan Tideman nog niet voorspellen. 'Wat dat betekent voor de werknemers moet dan blijken', zegt Tideman. 'Wij nemen contact op met de werknemers over de situatie. Ook werknemers in de ziektewet krijgen nader bericht.

Verlies

Over de huidige financiële situatie kan de curator ook nog weinig kwijt. 'Bij Stichting &CC was sprake van financiële en continuïteitsproblemen', zegt Tideman. 'Ook het afgelopen jaar is verlies geleden, maar hoeveel moet blijken uit de jaarrekening. Er is wel al langere tijd sprake van een negatieve exploitatie.'
De slechte financiële situatie was begin vorig jaar ook al bekend. In de presentatie van het jaarverslag van 2022 bleek dat de stichting met bijna 4 ton in de rode cijfers stond. Onder het bewind interim-directeur Duncan Peltenburg zou deze financiële situatie verbeterd moeten worden, maar dit is niet gelukt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!