15-jarige aangehouden na vier explosies in Medemblikstraat

Bij de explosies in de Medemblikstraat ontstond flinke schade
Bij de explosies in de Medemblikstraat ontstond flinke schade © Regio 15
DEN HAAG - De politie heeft vandaag een 15-jarige jongen uit Den Haag aangehouden die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor vier explosies in de Medemblikstraat.
De eerste explosie in Leyenburg was oudejaarsdag; de laatste afgelopen maandag. Drie keer gebeurde dat in hetzelfde portiek. Er vielen geen gewonden, maar er ontstond wel flinke schade. Zo raakten bij de laatste explosie deuren beschadigd en zaten er ook scheuren in het plafond. De politie vermoedt dat de explosies werden veroorzaakt door vuurwerk.
Volgens de politie begon het onderzoek door de recherche direct na de eerste explosie op zondagavond 31 december. Dat leidde naar de vandaag aangehouden jongen.

Verdachts

De verdachte zit nog vast om verhoord te worden over de explosies, maar met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgelopen. De politie roept daarom getuigen die afgelopen maand iets opvallends of verdachts hebben hebben gezien rond de Medemblikstraat zich te melden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!