Vernieuwing Scheveningse boulevard na lang uitstel eindelijk van start

De werkzaamheden aan de boulevard zijn gestart
De werkzaamheden aan de boulevard zijn gestart © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De werkzaamheden aan de Scheveningse boulevard zijn deze week van start gegaan. De boulevard wordt ongeveer tien meter breder en een stuk groener. De werkzaamheden duren tot de zomer van 2025, maar Scheveningen zal wel gewoon openblijven.
Het stuk boulevard tussen de Pier, het Kurhaus en Museum Beelden aan Zee zou eigenlijk al veel eerder vernieuwd worden. Eind 2022 begonnen de eerste werkzaamheden, maar die werden stilgelegd vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State.
Alle vergunningen zijn inmiddels gereed, waardoor het vernieuwen van de boulevard na een lange aanloop dan echt kan beginnen.

Blikvanger

De nieuwe boulevard wordt zo'n tien meter breder en wordt verbonden door drie pleinen: bij de Beeldentuin, voor het Kurhaus en op het Pierplein. Een blikvanger moet een dertig meter brede trap recht voor het Kurhaus worden. Via deze trap kunnen mensen via de nieuwe boulevard naar het strand en de strandpaviljoens.
Zo gaat de situatie bij het Kurhaus eruit zien
Zo gaat de situatie bij het Kurhaus eruit zien © Gemeente Den Haag
Het plein voor het Kurhaus moet ruimte bieden aan kleine evenementen. Ook wordt het Monument Leger en Vloot teruggeplaatst aan de zuidkant van de trap. Dat monument staat sinds 2018 in een depot vanwege de bouw van Legoland.

Tijdelijke boulevard

De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot de zomer van 2025, maar de nieuwe boulevard zal al eerder in fases worden opgeleverd. Om ruimte te maken voor het werk staan de strandpaviljoens tussen De Pier en Beelden aan zee ongeveer dertig meter richting zee, aan een tijdelijke boulevard.
Deze tijdelijke boulevard is voor iedereen toegankelijk, van beide kanten. De paviljoens worden in 2024 en 2025 rond 1 maart opgebouwd en in het najaar afgebroken. Vanaf 2026 worden ze op hun definitieve locatie opgebouwd.
Tekening van de nieuwe boulevard
Tekening van de nieuwe boulevard © Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!