Dierenambulance zoekt 30 nieuwe vrijwilligers: 'Je maakt de gekste dingen mee'

© Dierenambulance Den Haag
DEN HAAG - Ben jij gek op dieren en wil je ze graag helpen? Dan is Dierenambulance Den Haag misschien wel op zoek naar jou. De organisatie is begonnen met het werven van dertig nieuwe vrijwilligers. Er is vooral vraag naar ambulancechauffeurs en medewerkers voor de meldkamer.
Er zijn heel wat mensen nodig om de dierenambulance goed te laten draaien, vooral in de zomermaanden. 'Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we dagelijks negen vrijwilligers nodig op de meldkamer en vijf chauffeurs', aldus vrijwilligerscoördinator Huib den Heijer.
Als elke vrijwilliger één dienst zou draaien, zouden er wekelijks dus al 98 vrijwilligers nodig zijn. Een flinke groep. Daarom is nu vast een campagne begonnen om de nieuwe mensen te werven. 'Deze periode is een goed moment om nieuwe vrijwilligers in te werken. In het voorjaar, als de drukte begint, zijn ze er dan helemaal klaar voor!'

Stressbestendig

Maar wat moet je kunnen voor deze functies? Ambulancechauffeurs helpen dieren in nood en moeten stressbestendig zijn. 'Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Jij stelt het dier en de mensen eromheen, gerust. Emotioneel sta je stevig in je schoenen, want je maakt de gekste dingen mee. Vaak is het heel mooi, soms ook verdrietig', aldus Dierenambulance Den Haag.
Medewerkers op de meldkamer moeten handig zijn achter de computer en meerdere dingen tegelijk kunnen doen. 'Jij staat de melders netjes te woord en voert alles nauwkeurig in in het systeem. Je hebt te maken met alle typen mensen. Daarbij stuur jij de ambulancechauffeurs aan.'
Lijkt dit je wat? Aanmelden kan op de site van Dierenambulance Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!