Podcast: Failliet Koorenhuis blijft open, de tijdscapsule en bouwplannen in Wassenaar

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Het nieuws kan snel gaan. Waar politiek verslaggever Maxime Kok vorige week wist dat het rommelde bij Het Koorenhuis, bleek de organisatie niet veel later failliet te zijn verklaard. Maar het Koorenhuis blijft wel open. Daarnaast praten we over het vertrek van Beeld en Geluid uit Den Haag, de tijdscapsule en de bouwplannen van Wassenaar.
Het Koorenhuis werd deze week failliet verklaard, maar blijft toch open voor het publiek. Er wordt gezocht naar een nieuwe exploitant die het pand wil overnemen. Politiek verslaggever Maxime weet van de hoed en de rand en vertelt er meer over.
Het gaat al langer slecht met het Koorenhuis. Naast de financiële problemen klagen (oud-)medewerkers en zzp'ers over het handelen van de tijdelijke directeur.
De bewoners van Benoordenhout en een Haagse wethouder gingen deze week naar Wassenaar. Daar werd gesproken over de bouwplannen op het ANWB-terrein. Het voornemen van de buren is tegen het zere been van onze stadsgenoten, want zij vrezen dat er een veel te hoog gebouw gaat komen.
De raad in Wassenaar neemt over twee weken een besluit over de plannen, zo bleek deze week. Maar als die niet bevallen, dan is een stap naar de rechter een optie voor de mensen uit Benoordenhout.
Natuurlijk werpen we ook een blik op de tijdscapsule die deze week werd gevonden onder het standbeeld van koning Willem II. De inhoud daarvan bestond onder meer uit oorkondes en een lofzang op de toenmalige koning zelf. Wij filosoferen alvast wat er in de nieuwe capsule een plek zou kunnen krijgen.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!