Explosief gaat af in Laak, weer minderjarigen aangehouden

Onderzoek in de Oudemansstraat
Onderzoek in de Oudemansstraat © Regio15
DEN HAAG - In een portiek aan de Oudemansstraat in Laak is zaterdagmiddag een vuurwerkexplosief afgegaan. Meerdere minderjarigen zijn daarna aangehouden. Dat meldt de politie.
Het incident gebeurde rond 17.00 uur in de Oudemansstraat in Den Haag. De politie is daarna meteen een onderzoek gestart. Niemand raakte gewond.
Hoeveel minderjarigen zijn aangehouden, heeft de politie niet bekendgemaakt. Ook is er nog niets bekend over de identiteit van de verdachten.

Groeiend probleem

Het is niet de eerste keer dat de politie minderjarigen aanhoudt vanwege een explosief. Zaterdag werden er ook al twee jongens, van 13 en 14 jaar, aangehouden na een gevonden explosief bij een winkel aan de Hogewal. Daarnaast hield de politie woensdag nog eens een 16-jarige en 15-jarige jongen aan die betrokken zouden zijn geweest bij vier explosies in de Medemblikstraat.
Explosies en het neerleggen van explosieven zijn een groeiend probleem in Den Haag, stelde burgemeester Jan van Zanen al eerder. Het lukt niet om het aantal incidenten omlaag te brengen, zei Van Zanen. Hij maakt zich daar zorgen over en stelt een onderzoek in dat moet zorgen voor een beter inzicht in 'het fenomeen'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!