Twee verdachten aangehouden voor brand in school tijdens oudejaarsnacht

Tijdens de oudejaarsnacht ontstond flinke schade door een brand in een school aan het Laagveen
Tijdens de oudejaarsnacht ontstond flinke schade door een brand in een school aan het Laagveen © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft dinsdag een jongen van 16 en een man van 19 uit Den Haag aangehouden omdat ze ervan worden verdacht tijdens de oudejaarsnacht brand te hebben gesticht in de basisschool Anne Frank aan het Laagveen. Ook worden de twee verdacht van vernieling.
In de nacht van 31 december op 1 januari werd omstreeks 03.00 uur brand gesticht in de basisschool in Bouwlust. De schade was groot vertelde directeur Patricia Houtsma van scholengroep De Haagse Scholen op nieuwjaarsdag. Volgens haar waren twee ruimtes - de directiekamer en de personeelskamer - niet meer goed te gebruiken. Ook lag een heel stuk gevel op straat. 'Er is een explosie gehoord in de school,’ aldus Houtsma.
De recherche heeft afgelopen tijd 'uitgebreid onderzoek' gedaan, aldus de politie vandaag. Daarbij werden onder meer camerabeelden bekeken. Gebleken is dat eerder die nacht al een ruit was vernield en een vuurwerkexplosief naar binnen was gegooid, waarna er ook brandschade ontstond.
Het gat in het kozijn werd vervolgens nog gedicht, maar twee uur later werd hetzelfde raam en nog andere ruiten met geweld vernield en werd er brandgesticht in het pand.
De schade in de basisschool Anne Frank was fors
De schade in de basisschool Anne Frank was fors © Omroep West
Kort na de melding werden in de omgeving vier al verdachten aangehouden. Die zijn na verhoor door de politie naar huis gestuurd, maar ze blijven wel verdachten in het onderzoek.
Camerabeelden, sporenonderzoek, getuigen en buurtonderzoek leidden uiteindelijk naar de twee verdachten die vandaag zijn aangehouden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!