Opnieuw explosie bij winkel aan de Hogewal

© Regio15
DEN HAAG - Bij een winkel aan de Hogewal in Den Haag is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief afgegaan. Dat meldt de politie. Niemand raakte gewond. De zaak is aan de voorkant dichtgetimmerd omdat er 8 januari ook al een explosief afging waarbij de ramen in de voorgevel van het pand sneuvelden.
Het explosief ging rond 4.00 uur af. Door de knal begin januari ontstond er ook bij de naastgelegen winkels een ravage, schrijft Omroep West. Of de twee explosies met elkaar te maken hebben is op dit moment nog niet zeker.
Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie

Vuurwerkexplosief

Op 3 februari werd er een vuurwerkexplosief gevonden in dezelfde straat. Twee jongens van 13 en 14 jaar werden toen aangehouden in de omgeving en worden ervan verdacht het explosief te hebben neergelegd. Een omstander belde de politie omdat er een verdacht pakketje voor de winkel aan de Hogewal in het Haagse centrum lag. Die melding kwam rond 3.30 uur.
In de straat zagen agenten een tas liggen met daarin vermoedelijk een vuurwerkexplosief. De omgeving werd afgezet en experts van de politie hebben de tas onderzocht. Het bleek daadwerkelijk om een vuurwerkexplosief te gaan. Het projectiel is meegenomen en op een andere plek tot ontploffing gebracht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!