Vajèn van den Bosch en Nienke Latten spelen Anna en Elsa in musical Frozen

Nienke Latten (links) speelt Anna, Vajèn van den Bosch speelt Elsa
Nienke Latten (links) speelt Anna, Vajèn van den Bosch speelt Elsa © William Rutten
DEN HAAG - Let it go... want het is eindelijk bekend wie Anna en Elsa gaan spelen in de musical Frozen, die vanaf 31 mei te zien is in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Nienke Latten gaat Anna spelen en Vajèn van den Bosch haar zus Elsa.
Zo'n grote Disney-productie is niet nieuw voor de twee musicalsterren. Zo speelde Nienke Latten al eerder de rol van Jasmine in de Duitse productie Aladdin.
'Anna is een van mijn favoriete Disney personages. Ze is warm, onbevangen en ook nog eens komisch. Ik kijk ernaar uit om dit geliefde personage tot leven te brengen op het toneel', reageert Nienke.
Vajèn van den Bosch (links) en Nienke Latten
Vajèn van den Bosch (links) en Nienke Latten © William Rutten
Ook Vajèn heeft al Disney-ervaring. Op dit moment is ze nog te zien als Jane in de Disney-musical Tarzan in Stuttgart. Ook sprak Vajèn de Nederlandse stemmen in meerdere Disneyfilms in, namelijk van Vaiana in de gelijknamige film en Mirabel in Encanto.
Vanaf mei zal ze avond na avond 'Let it go' (Laat het los) zingen. 'Ik heb altijd geroepen dat ik heel graag een keer een Disney-prinses wilde spelen, maar dat die prinses een ijskoningin zou worden had ik echt nooit durven dromen! Elsa is een prachtige rol vol emotie en diepgang.'

Animatiefilm

De musical is gebaseerd op de animatiefilm Frozen. Het vertelt het verhaal van de zussen Anna en Elsa in het koninkrijk Arendelle. Elsa houdt haar krachten verborgen, maar dan gaat het mis en raakt Arendelle in een eeuwige winter.
Frozen ging in 2018 in première op Broadway en komt vanaf dit voorjaar dus naar Nederland. De rest van de cast wordt op een later moment bekendgemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!