Groter gebied rond Israëlische ambassade afgezet

Rond de Israëlische ambassade aan de Johann de Wittlaan is veel politie op de been
Rond de Israëlische ambassade aan de Johann de Wittlaan is veel politie op de been © Regio15
DEN HAAG - Het afgeschermde gebied rond de Israëlische ambassade in Zorgvliet is donderdag vergroot. Daarom zijn ook twee rijbanen van de Johan de Wittlaan afgesloten. Politieagenten hebben de zwarte schermen die eerder vlak naast de ambassade stonden aan het einde van de middag naar de middenberm van de weg verplaatst.
De zwarte schermen werden woensdagavond vlak naast het gebouw geplaatst. Donderdag waren er de hele dag veel agenten op de been rond het pand, sommige daarvan zwaar bewapend. Ook staan er veel politiewagens in de buurt. Volgens Omroep West waren er aan het begin van de avond ook leden van de Mobiele Eenheid en mensen van het Team Explosieven Veiligheid bij de ambassade aanwezig.
De ingrijpende maatregelen zijn volgens de Haagse burgemeester Jan van Zanen nodig vanwege 'een dreiging omtrent de ambassade van Israël die uiterst serieus genomen moet worden'.

Maatregelen

De burgemeester schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat er daarnaast nog een aantal maatregelen nodig is. Welke dat zijn, kan hij niet zeggen.
Wel stelt hij dat de gemeente 'nauw contact' met gebruikers van andere panden die in het beveiligde gebied liggen over de gevolgen daarvan. Daarbij gaat het onder meer over de toegang.

Inschikken

Vanwege het verplaatsen van de hekken naar de middenberm van de Johan de Wittlaan, moet het autoverkeer een beetje inschikken. Het verkeer de stad in en de stad uit moet allemaal gebruikmaken van twee rijstroken.
Daarom worden verkeersregelaars ingezet, die er ook vrijdagmorgen nog staan. Vooral tijdens de ochtendspits verwacht de gemeente drukte. 'De weg blijft wel open dus je kan er overheen', aldus een woordvoerder van de gemeente. Toch is het advies om buiten de spits te reizen, een andere route te nemen of rekening te houden met extra reistijd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!