Ekster vast in lijmplank: 'Wat brengen ze toch veel ellende'

De ekster zat onder de lijm
De ekster zat onder de lijm © Dierenambulance Den Haag
DEN HAAG - Een ekster kwam afgelopen weekend in een benarde positie terecht in Ruimzicht. De vogel landde bij een dode muis, maar kwam vast te zitten op de lijmplank waarmee de muis was gevangen. 'Wat brengen lijmplanken toch veel ellende', aldus Dierenambulance Den Haag.
De dode muis zat vastgeplakt aan de lijmplank toen de ekster er afgelopen zondag op afging. 'Wellicht wilde de ekster van de muis gaan pikken.' Maar toen kon de vogel zelf niet meer wegkomen.
'Een mevrouw in de buurt trof de vogel op de lijmplank aan en belde gelukkig naar onze meldkamer. Ze wikkelde een handdoekje om de ekster heen om hem te beschermen.'

Van lijm verlossen

De chauffeur van de dierenambulance heeft de ekster gecontroleerd en naar de vogelopvang gebracht. Daar zullen ze het dier van de lijm verlossen. Als de vogel is aangesterkt en lijmvrij is, zal hij weer in de natuur worden uitgezet.
Veren vol lijm
Veren vol lijm © Dierenambulance Den Haag
Het gebruiken van lijmplanken voor muizen is in Nederland wettelijk verboden. Verkoop van de planken is echter legaal, en bedrijven kunnen ontheffing aanvragen om toch op deze manier ongedierte te mogen vangen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!