Podcast: Uitgeklede dienstregeling HTM, De Samenscholing en spoeddebat over spreidingswet

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Dit was de week van een extra debat in de gemeenteraad, met als onderwerp de spreidingswet. Ook leerden we dat HTM bussen en trams minder vaak gaat laten rijden. En dat Samenscholing al een jaar dakloos is, maar er nog geen zicht is op een nieuw onderkomen. Rob Kemperman, Maarten Brakema en Maxime Kok bespreken de week in de podcast 'Den Haag FM Deze week'.
In de Haagse gemeenteraad werd deze week gesproken over de spreidingswet. Op initiatief van Hart voor Den Haag was er een spoeddebat, maar niet alle partijen waren daar even enthousiast over. Politiek verslaggever Maxime Kok legt uit hoe het kan dat er een extra debat is als Hart voor Den Haag dat wil en hoe het debat is verlopen.
Daarnaast werd er een dag later ook echt gesproken over de opvangmogelijkheden van de stad. De voorkeur is om de asielopvang kleinschalig te organiseren. Spoedopvang in hotels blijft voor verschillende partijen ongewenst.
Gebruikers van broedplaats de Samenscholing zijn nog altijd op zoek naar een nieuwe plek. Ruim een jaar geleden moesten ze een schoolgebouw in Moerwijk verlaten en nu hebben ze hun oog laten vallen op een stuk grond op de Binckhorst, tussen afvalcentrale van de AVR en het water van de Haagse Trekvliet. 'Dat is de perfecte plek. Het ligt ook voor de komende drie jaar leeg.' Toch is het alles behalve zeker dat de broedplaats hier kan neerstrijken.
HTM maakte deze week bekend dat de dienstregeling vanaf half maart wordt uitgekleed. Vanwege personeelstekort kunnen er minder bussen en trams gaan rijden. Om te voorkomen dat ze ineens uitvallen heeft de vervoerder de dienstregeling aangepast van half maart tot de herfst.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!