Noodbevel uitgevaardigd rond Israëlische ambassade

Rond de Israëlische ambassade aan de Johann de Wittlaan is veel politie op de been
Rond de Israëlische ambassade aan de Johann de Wittlaan is veel politie op de been © Regio15
DEN HAAG - Rond de Israëlische ambassade in de Johan de Wittlaan is een noodbevel uitgevaardigd. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen maandag aan de gemeenteraad laten weten. Nu kan de politie het pand van de ambassade controleren, mensen in de omgeving controleren of wegsturen, en ze de toegang tot het pand weigeren.
Het pand aan de Johan de Wittlaan wordt sinds vorige week woensdag al extra beveiligd. Zo is het gebouw afgezet met zwarte schermen. Dat gebeurde om een dreiging 'die uiterst serieus genomen moet worden', meldde de burgemeester toen. Er werd niet gemeld om wat voor dreiging het gaat en wie daar achter zou zitten.
Ook maandag meldt Van Zanen dat de dreiging zeer serieus moet worden genomen. 'Ik besef heel goed hoe ingrijpend het is voor de omgeving en het verkeer dat niet meer gebruik kan maken van een gedeelte van de Johan de Wittlaan', aldus de burgemeester. 'Als ik u kan berichten over veranderingen in de situatie zal ik dat doen', zo meldt hij aan de raad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!