Mogelijk explosief gevonden bij woning Israëlische ambassadeur

Het gebied rond de ambtswoning van de Israëlische ambassadeur is afgezet
Het gebied rond de ambtswoning van de Israëlische ambassadeur is afgezet © Regio15
DEN HAAG - Bij de residentie van de Israëlische ambassadeur aan de Alexander Gogelweg in Zorgvliet is dinsdagavond mogelijk een explosief gevonden. De omgeving is afgezet met linten en er zijn veel politieagenten en -wagens aanwezig.
Het verdachte voorwerp is rond 20.30 uur aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder is er gezien dat iemand het voorwerp over het hek bij de residentie gooide. Of de ambassadeur dinsdagavond aanwezig was in het pand, kan de woordvoerder niet zeggen.
Het Team Explosieven Verkenning doet ter plaatse onderzoek, meldt de politie aan Omroep West. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen om het mogelijke explosief te onderzoeken.

Noodbevel

Eerder deze week is al een noodbevel uitgevaardigd voor het gebied rond de Israëlische ambassade aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Het pand wordt al sinds vorige week woensdag extra beveiligd om een dreiging die 'uiterst serieus genomen moet worden'. Om wat voor dreiging het gaat, is niet bekend.
Door het noodbevel kan de politie nu het pand van de ambassade controleren, mensen in de omgeving controleren of wegsturen en ze de toegang tot het pand weigeren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!