Supermarkt van Sirwan twee keer doelwit van overval: 'Nachten wakker van gelegen'

© Regio15
DEN HAAG - Supermarkteigenaar Sirwan is woest nadat zijn winkel aan de Steenwijklaan in Den Haag in korte tijd twee keer wordt overvallen. Vrijdagavond stappen twee jongens met bivakmutsen zijn zaak binnen. 'Een van hen kwam met een groot mes op mij af en ik moest in een halve seconde beslissen wat ik moest doen.' Maandagavond is zijn supermarkt opnieuw het doelwit van een overval. Van de daders ontbreekt ieder spoor.
Op camerabeelden van het bedrijf is te zien dat er vrijdagavond rond 19.00 uur twee jongens aankomen op een witte scooter. Ze stappen af en stormen met bivakmutsen op de winkel binnen. Een van hen trekt een mes dat volgens de ondernemer net zo groot is als zijn onderarm. De ander spuit met een bus pepperspray in zijn richting. Hij probeert de mannen weg te jagen door producten uit zijn winkel naar ze te gooien. Uiteindelijk vluchten ze zonder buit op een witte scooter in de richting van de Leyweg.
Op Sirwan, die tot voor de overval in zijn eentje werkt, maakt de overval veel impact. Samen met zijn zakenpartner kiezen ze er daarom voor om in de avonduren met meerdere mensen aanwezig te zijn. Ondanks deze veiligheidsmaatregel en bewakingscamera's in het pand, wordt de winkel nog een keer overvallen.

Niet onder de indruk

Binnen zijn op dat moment zijn zakenpartner, een vrouw en een klant aanwezig. Ze bedreigen de man achter de toonbank en eisen geld. Hij is echter niet onder de indruk van het duo en jaagt ze de ruimte uit. De twee slagen erin te ontkomen, ondanks dat hij de achtervolging inzet. Ze vertrekken zonder buit op een zwarte scooter.
Sirwan snapt niet waarom overvallers in zo'n korte tijd twee keer bij hem binnenvallen. Ook denkt hij dat het gaat om dezelfde jongens. De politie sluit dit niet uit en onderzoekt een mogelijk verband. 'Ik schat in dat ze ergens tussen de achttien en twintig jaar zijn. Wat denken ze bij mij te kunnen halen? Ik snap er niks van en heb er de afgelopen nachten wakker van gelegen.'

Camerabewaking

Eind 2023 word een naastgelegen supermarkt van een Bulgaarse familie ook al overvallen. Een van de aanwezigen jaagt de overvaller die de winkel binnenvalt met een mes dan weg met een wandelstok. Ook van deze verdachte ontbreekt nog ieder spoor. Dinsdagmiddag zijn agenten binnen bezig met het veiligstellen van camerabeelden. Een medewerker die achter toonbank staat, noemt de dubbele overval op haar buren niet normaal. 'Het is heel heftig dat ze in zo'n korte tijd ook nog eens twee keer zijn teruggekomen.'
Zelf hoopt de winkelier dat de daders snel worden gepakt en blijft hij doorgaan met zijn bedrijf. De man zou het prettig vinden als de gemeente een grote camera neerzet op de hoek van de Steenwijklaan en de Leyweg. 'Een ondernemer die verderop zijn zaak heeft, had vorige week ook problemen. Ik heb deze supermarkt ruim zeven jaar, maar heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Door alles van de afgelopen dagen ben ik voorzichtiger geworden en daarom hoop ik op meer veiligheidsmaatregelen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!