Stichting Lotje verspreidt liefde met groot paars hart: 'Belangrijk liefdevol te zijn'

© Den Haag FM
DEN HAAG - Stichting Lotje gaat zich twee weken lang inzetten voor meer liefde en verbinding in de stad. 'Wij starten met Liefs van Lotje, een campagne van 14 dagen, waarmee we liefde willen verspreiden. Het grote paarse hart staat voor de liefde die we door willen geven', vertelt Eric Beugelsdijk in Bob Staat Op. Ze doen dat door een groot paars hart fysiek door te geven en door liefdevolle kaarten te verspreiden.
De stichting, die zich inzet voor kinderen in noodsituaties, is vooral bekend van de Kast van Lotje, waar kleding in te vinden is. 'Wij vinden dat er hulp nodig is in Den Haag voor sommige kinderen. En dat proberen we te doen door te verbinden. Onze belangrijkste pijler is duurzaam delen: het duurzaam delen van welvaart en van kleding', legt Eric uit.
'Daarnaast zetten we ons in voor kansengelijkheid.' Daarvoor is ook de Klas van Lotje bedacht, gedurende een half jaar gaan 32 kinderen uit groep 8 van OBS de Voorsprong in de Schilderswijk samen ontdekken, beleven én leren. Dat gebeurt na schooltijd. Ze maken dan onder meer een podcast en schrijven brieven aan penvrienden. 'De groep duikt ook de studio in met het team van Focus & Fun, waar ze hun creatieve vaardigheden op de proef stellen en nieuwe talenten ontdekken', staat op Facebook te lezen.
De Klas van Lotje wordt over twee weken in Amare afgesloten. In dezelfde periode gaat de organisatie met het paarse hart en met kaarten liefde delen en aandacht vragen voor de open dag in Amare op 28 februari.
Presentator Bob Brinkman mocht op Valentijnsdag de eerste kaart in ontvangst nemen. 'De komende dagen worden er nog veel meer uitgedeeld', weet Eric. 'Volgens mij is het belangrijkste dat je de hele dag tegen iedereen aardig en liefdevol bent: zeg elkaar gedag op straat en doe wat voor een ander.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!