Lachgashandelaar met 46 tanks in auto aangehouden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © politie van bureau Jan Hendrikstraat
DEN HAAG - Met 46 tanks lachgas in de auto is een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Dat gebeurde bij een grootschalige verkeerscontrole tegen ondermijning in Voorburg.
De grote verkeerscontrole vond afgelopen zaterdag plaats tussen 15.00 en 22.00 uur. Onder meer op basis van automatische kentekenplaatherkenning werden auto's op omliggende wegen zoals de A12, de Westvlietweg en de Maanweg naar het parkeerterrein in Voorburg geleid.
De 27-jarige Hagenaar is daar aangehouden voor de handel in lachgas. Er werden ook diverse bekeuringen uitgeschreven en twee mensen werden aangehouden voor rijden onder invloed van drugs.
Ondermijning is volgens de politie lastig te definiëren. 'Doordat dit een gevolg is van veel verschillende vormen van criminaliteit. Daarbij vervagen de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminaliteit). Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit op onze samenleving.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!