Afsluiting plantsoen Molenwijk opnieuw verdwenen: 'Voor de derde keer aangifte gedaan'

Ook deze hekken zijn weer verdwenen
Ook deze hekken zijn weer verdwenen © Den Haag FM
DEN HAAG - De hekken die een plantsoen in Molenwijk moeten afsluiten voor het verkeer zijn opnieuw verdwenen. Een woordvoerder van wethouder Robert Barker bevestigt dat ze niet meer op hun plaats staan: 'Wederom is er aangifte gedaan en dat voor de derde keer.'
Sinds januari 2023 is de weg die het plantsoen op de Schoeplaan doorkruist al meermaals afgesloten. In eerste instantie gebeurde dat voor één dag. Echter bleek dat niet mocht omdat het geregistreerd stond als weg. Vervolgens werden de paaltjes dezelfde dag nog weggehaald.
Later volgde, na een verkeersonderzoek, alsnog een afsluiting van de weg door het groen in Laak. Aan beide kanten kwam een hek te staan. Na een maand bleken die echter te zijn verdwenen.
© Den Haag FM
Omdat de hekken niet op voorraad waren duurde het even voor er weer een afsluiting terugkwam. Daarvan werd een hekwerk half uit de grond getrokken en in februari 2024 blijken de hekken opnieuw helemaal te zijn verdwenen.
'De hekken staan er voor de verkeersveiligheid van de voetgangers', memoreert de woordvoerder van wethouder Barker de reden van het afsluiten van wat eens een doorgaande weg was. Er is opnieuw aangifte gedaan nu de hekken weg zijn. Wat er verder gebeurt is nog onduidelijk: 'De gemeente beraad zich op vervolgstappen om te komen tot een oplossing.'
Dit is wat er over is gebleven van de afsluiting van het plantsoen
Dit is wat er over is gebleven van de afsluiting van het plantsoen © Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!