Ruzie loopt uit de hand, vriendin steekt cafébaas dood

Bloemen voor Café Thorbecke
Bloemen voor Café Thorbecke © Omroep West
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) eist tien jaar cel tegen de 50-jarige Rosetta ten W. uit Den Haag voor doodslag op haar vriend, cafébaas Oscar den Haring. De steekpartij was op 13 mei vorig jaar.
Den Haring was eigenaar van café Thorbecke aan de Thorbeckelaan. Het stel had in het café al ruzie gehad. Daarbij riep de vrouw: 'Ik steek je neer.' Later op de avond kregen ze opnieuw ruzie in de woning van de vrouw. Toen stak ze hem in zijn hals. Het slachtoffer liep nog naar buiten. Hij overleed op straat op de Rossinilaan.
Ten W. meldde zich later bij het afzettingslint van de politie. Ze was na de steekpartij in de war. Tijdens eerdere pro-formazittingen kon ze om die reden niet aanwezig zijn. Ze is onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Moord niet te bewijzen

Het Openbaar Ministerie ziet niet genoeg bewijs voor moord, ondanks de uitroep van de verdachte dat ze Den Haring zou neersteken, zo bleek donderdag bij de inhoudelijke behandeling van de zaak bij de rechtbank in Rotterdam.
De zaak dient daar, omdat één van de getuigen bij het parket in Den Haag werkt en de schijn van mogelijke belangenverstrengeling vermeden moet worden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!