Groen licht voor vrije busbaan in de Binckhorst: vijf minuten tijdswinst

Binckhorstlaan
Binckhorstlaan © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Er is groen licht voor een tijdelijke vrije busbaan langs de Binckhorstlaan, tussen de Zonweg en de Mercuriusweg. Op dit moment rijden de bussen nog over de Binckhorstlaan zelf, maar de nieuwe busbaan moet ervoor zorgen dat reizen in het gebied een stuk sneller gaat.
De gemeenteraad heeft gisteravond groen licht gegeven voor de busbaan. Deze zal aansluiten op de bestaande haltes bij de Zonweg en de Mercuriusweg.
De tijdelijke oplossing zal het openbaar vervoer in de Binckhorst versnellen in afwachting van de tramlijn die er in 2030 wordt aangelegd. Uit onderzoek blijkt dat deze vrije busbaan voor lijn 28 een reistijdwinst oplevert van ongeveer 5 minuten.

Tramlijn duurt nog even

'Dit is een belangrijke stap voor de bereikbaarheid van de Binckhorst', reageert wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling). 'Met deze nieuwe buslijn kunnen mensen sneller en comfortabeler naar hun werk en naar huis reizen.'
'We werken momenteel de plannen voor een hoogwaardige tramlijn over de Binckhorst uit, maar dat duurt ook nog even. Ik ben erg blij dat we de mensen die in de Binckhorst wonen en werken in de tussentijd een snellere busverbinding kunnen bieden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!