'Ze zijn heel gretig': ROC Mondriaan gaat studenten koppelen aan bedrijfsleven

Koen den Ouden (links) & Lorenzo Sendar
Koen den Ouden (links) & Lorenzo Sendar © Den Haag FM
DEN HAAG - Hun studenten zijn 'hartstikke gretig', merken Lorenzo Sendar en Koen den Ouden van ROC Mondriaan. 'Die willen gewoon ervaringen opdoen,' zeggen ze. Tegelijk willen die studenten niet alleen boven de boeken zitten, maar hun kennis in de praktijk opdoen en toepassen. Vandaar dat Sendar en Den Ouden nu een programma hebben opgezet waarbij onderwijs en bedrijfsleven veel meer gaan samenwerken.
'Onderwijs en business moeten hand in hand gaan', vertellen de mannen die twee weken geleden de afdeling externe betrekkingen voor ROC Mondriaan hebben opgezet. Doel daarvan is onder meer om studenten beter voor te bereiden op een functie in het bedrijfsleven.
Lorenzo Sendar en Koen den Ouden willen dat Mondriaan 'betekenisvol onderwijs' gaat geven, vertellen ze in radioprogramma Haags Bakkie met Jessica Mendels. Dit doen ze door met bedrijven te kijken naar hoe de de kennis van de student het best aansluit bij wat die bedrijven willen. 'Studenten zijn hartstikke gretig, die willen gewoon ervaringen.'

Praktijk

De nieuwe afdeling externe betrekkingen hebben Sendar en den Ouden gelanceerd om ervoor te zorgen dat studenten en bedrijfsleven meer met elkaar vervlochten raken. Ze merken dat studenten niet alleen een voorbeeld uit een boekje willen, maar hun kennis in de praktijk willen toepassen.
Een voorbeeld van wat het ROC gaat doen is een driedaags bootcamp in april. Eerstejaars studenten kunnen hier workshops volgen met professionals die eindigen met een écht sollicitatiegesprek. 'Wij zijn er van overtuigd dat als je een student één op één met een professional in een ruimte zet, het gesprek echt wordt. Het is anders dan een oefengesprek met een docent.'

Passie

Ook is er in september een banenmarkt waar allerlei bedrijven zich kunnen presenteren om 'de passie voor hun werk over te dragen'. Hier kunnen de bedrijven studenten helpen te leren netwerken en ze eventueel aannemen voor een stage of baan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!