Podcast: Ambassades, verwendagen, afschaling HTM en de redding van het Pianino Theater

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Er gebeurde weer genoeg in Den Haag deze week: politici zijn verbaasd over de afschaling van het openbaar vervoer van HTM, er waren in Laak speciale verwendagen, er is een noodbevel van kracht rondom de Israëlische ambassade en het Pianino Theater gaat weer dragshows organiseren. Rob Kemperman, Judith Tielemans en Maxime Kok bespreken de week in de podcast 'Den Haag FM Deze week'.
Er was deze week goed nieuws voor het Pianino Theater op de Binckhorst. Het kraakpand wordt voorlopig toch niet gesloopt, dus ze mogen er blijven. 'De plannen van de projectontwikkelaar zijn afgekeurd dus voorlopig kunnen we nog even blijven waar we zitten! Het Pianino Theater blijft bestaan.' En dat is ook goed nieuws voor de dragshows die er werden georganiseerd: in april staat er weer een gepland.
Vanwege een personeelstekort gaat HTM vanaf half maart snijden in de dienstverlening, om zo een betrouwbare dienstregeling te kunnen garanderen. In de gemeenteraad begrijpt men er weinig van. Politiek verslaggever Maxime Kok schept duidelijkheid in het verhaal.
Voor het gebied om de Israëlische ambassade geldt momenteel een noodbevel. We hebben het erover wat dat betekent en hoe er in het Statenkwartier op wordt gereageerd. Maxime Kok was er deze week en toen waren de geluiden positief, maar later die avond was er toch groot alarm vanwege een verdacht pakket dat werd gevonden. Het bleek te gaan om een verkeerd bezorgd pakket.
In het verlengde hebben we het ook over andere ambassades, want landen laten de panden flink verkrotten. Saoedi-Arabië heeft nu beloofd haar panden te gaan verkopen of op te knappen. Omwonenden en lokale politici maken zich al langer zorgen om de staat van de gebouwen. Vanwege diplomatieke betrekkingen kan de gemeente niet handhaven.
Verslaggever Judith Tieleman was deze week in Laak. ROC Mondriaan organiseerde rond Valentijn speciale verwendagen voor vrijwilligers van stichting De Zonnebloem en de Haagse Voedselbanken. Judith sprak met studenten, vrijwilligers en een docent om te weten te komen waarom dit wordt georganiseerd en wat men er van vindt.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!