Uittips Den Haag: Chinees Nieuwjaar, tulpen plukken en Wild Rooster Winter

Het Chinees nieuwjaar wordt dit weekend weer gevierd in Chinatown
Het Chinees nieuwjaar wordt dit weekend weer gevierd in Chinatown © ANP
DEN HAAG - Wil jij het laatste weekend van de voorjaarsvakantie nog iets leuks doen, maar heb je eigenlijk geen idee wat? Er staan nog allerlei leuke activiteiten op het programma in de stad. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Chinees Nieuwjaar

Het Chinees Nieuwjaar wordt dit weekend ingeluid in Chinatown. Op zaterdag 24 februari is er een kleurrijke optocht van Chinese leeuwen en draken, met Chinese muziek en vuurwerk.
Officieel begon het Chinese Nieuwjaar op 10 februari, maar omdat het feest in China vijftien dagen wordt gevierd, vindt het dit weekend in Den Haag plaats. Ook de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar vindt zaterdag plaats in het Haagse stadhuis.
De viering in Chinatown start om 13.00 uur op het Rabbijn Maarsenplein en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Burgemeester Jan van Zanen opent het feest. Toegang is gratis.

Wild Rooster Festival Wintereditie

Op vrijdag 23 februari vindt voor de derde keer de wintereditie van het Wild Rooster Festival plaats. Het festival trekt jaarlijks in augustus duizenden bezoekers naar het Haagse centrum, maar ook de eerdere winteredities waren een succes. Het Wild Rooster Festival draait om rootsmuziek, met genres als americana, bluegrass en uptempo blues.
De optredens zijn op drie plekken op de Grote Markt: de Zwarte Ruiter, Café September en Hoender en Hop. Zes rootsmuziekartiesten uit Nederland, Hongarije, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan daar op de indoor podia. Het festival begint om 20.00 uur, toegang is gratis.
Tijdens de wintereditie van het Wild Rooster Festival treden meerdere bands op
Tijdens de wintereditie van het Wild Rooster Festival treden meerdere bands op © Wild Rooster Festival

Tulpenpluktuinen Scheveningen

Een kleurrijk bedankje op de boulevard van Scheveningen. Daar organiseren de ondernemers van het Kurhausplein dit weekend drie pluktuinen met ruim 25.000 tulpen. Bezoekers kunnen op zaterdag 24 en zondag 25 februari tussen 11.00 en 16.00 uur een bosje tulpen in knalkleuren komen plukken.
De drie tuinen zijn te vinden aan de stad- en zeezijde van het Kurhaus en in de Palace Promenade. Mensen die graag een bloemetje willen halen, hebben wel een voucher nodig. Die krijgen ze bij besteding vanaf tien euro bij de horeca en winkeliers op Scheveningen Bad. De vouchers worden dit weekend uitgegeven zolang de voorraad strekt.
Een overzicht van de deelnemende bedrijven vind je hier. Let op: in de tulpentuinen geldt 'op is op'.

Lichtjesavond in De Uithof

Romantische sfeer door kaarsjes terwijl je op je schaatsen over het ijs sjeest: vrijdag 23 februari van 20.00 tot 22.30 uur is er weer Lichtjesavond in de Uithof. Daarbij is er ook muziek van een DJ.
Tickets kosten 11 euro en zijn hier verkrijgbaar.
© De Uithof

Pop-uptentoonstelling Den Haag Koloniaal

Wie meer wil weten over de koloniale geschiedenis van Den Haag, kan dit weekend naar de pop-up tentoonstelling in Bibliotheek Escamp. De kleine tentoonstelling van het Haags Historisch Museum laat zien hoe het koloniale verleden nog altijd verweven is met het hedendaagse stadsleven.
De pop-up tentoonstelling verplaatst zich tot 4 augustus door zeven wijken in de stad. Sinds afgelopen maandag staat hij in Bibliotheek Escamp, waar hij tot zondag 10 maart zal blijven. Daarna gaat de presentatie door naar de Schilderswijk, Haagse Hout, Segbroek, Ypenburg, het centrum en Loosduinen.
Vorig jaar presenteerde Het Haags Historisch museum een grotere tentoonstelling over Koloniaal Den Haag. Deze tentoonstelling is in zijn geheel digitaal te bezoeken op de website van het museum.
De pop-uptentoonstelling reist langs zeven wijken
De pop-uptentoonstelling reist langs zeven wijken © Haags Historisch Museum

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!