Meerdere gewonden bij woningbrand: 'Slachtoffer ernstig verbrand'

© Regio15
DEN HAAG - Bij een brand in een huis aan de Bierkade zijn vrijdagmiddag drie mensen gewond geraakt. 'Eén van de slachtoffers is ernstig verbrand', ziet een verslaggever van mediapartner Omroep West. De politie doet onderzoek en spreekt van een 'zelfmoordpoging met brandstichting'.
'Twee mensen zijn met de hoogwerker gered, de ernstig gewonde is binnendoor naar buiten gehaald', zegt een woordvoerder van de brandweer. 'Ze zijn alle drie naar het ziekenhuis gebracht.' De ambulance met het zwaargewonde slachtoffer is met een spoedtransport onder motorbegeleiding vervoerd. Volgens de brandweer gaat het om de bewoonster van het huis.
Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of via 0800-0113.
De brand brak rond 14.15 uur uit in de gang van een appartement op de hoek van de Bierkade en de Wagenstraat. Er rukten vier ambulances en een traumahelikopter uit en de brandweer kwam met meerdere hoogwerkers ter plaatse.

Politie doet onderzoek

Nadat het vuur was geblust, heeft de politie het onderzoek overgenomen. 'Er is sprake van een zelfmoordpoging met brandstichting', laat een woordvoerder weten. Er wordt onderzocht wat er precies is gebeurd.
De schade in de woning waar de brand woedde is volgens de brandweer niet groot. 'We hebben wel veel schade gemaakt. Zo zijn er deuren uit geramd om te kijken of andere woningen leeg waren. En in het pand ernaast is iemand tijdens de ontruiming van de trap gevallen.' Die persoon is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Er is ook een hond gered tijdens de brand.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!