Podcast: Rellen op de Fruitweg, hekken verdwijnen weer uit Molenwijk en op pad met de boswachter

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Rellen op de Fruitweg, hekken in de Molenwijk die op mysterieuze wijze verdwijnen, een wandeling door de natuur én de camera's op de Escamplaan die eindelijk aan worden gezet. Het nieuws van de afgelopen dagen. Je hoort er alles over in een nieuwe aflevering van de podcast 'Den Haag FM Deze Week'.
Op zaterdag 17 februari ontstonden rellen bij zalencentrum Opera aan de Fruitweg. Er was een bijeenkomst van regeringsgezinde Eritreeërs. Tegenstanders van het regime zochten de confrontatie. Met grote schade tot gevolg: agenten raakten gewond, (politie)auto's werden in brand gestoken en er was schade aan het zalencentrum zelf.
Verslaggever Judith Tielemans was deze week toerist in eigen stad. Zij ging op pad met de boswachter in het Westduinpark, liep door de duinen en kwam langs bunkers. 'Het is een aanrader', zegt verslaggever Judith Tielemans. 'Je moet wel snel zijn, mensen zijn enthousiast en melden zich voor elke wandeling aan.'
In Molenwijk verdwijnen steeds weer de hekken die een plantsoen aan de Schoeplaan afsluiten voor het verkeer. Inmiddels heeft de gemeente al voor de derde keer aangifte gedaan. 'Komt er dan iemand 's nacht de hekken weghalen?', vraagt journalistiek leider Maarten Brakema zich af.
Als het aan Lissa Holman ligt, krijgt Den Haag een Navalnyweg. Zij pleit ervoor dat de Andries Bickerweg, waaraan de Russische ambassade ligt, wordt hernoemd. Haar petitie is inmiddels ruim 50.000 keer ondertekend.
De camera's aan de Escamplaan gaan maandag aan. Ze zijn een alternatief voor de beruchte pollers. 'Dat was een groot succes, tenminste voor de autobranche', memoreert Maarten. Meer dan vijftig auto's reden op de poller. Vanaf maandag zijn de camera's die er hangen actief. 'Het schijnt dat ze aangaan, in eerste instantie krijg je een waarschuwing en later volgt een bekeuring.'
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!