Deel van de trajectcontrole op de A12 bij Den Haag verdwijnt

De trajectcontrole op de A12 de stad uit verdwijnt
De trajectcontrole op de A12 de stad uit verdwijnt © ANP
DEN HAAG - Een deel trajectcontrole op de A12 bij Den Haag verdwijnt. De camera's boven de weg richting Utrecht worden in maart weggehaald en komen ook niet meer terug. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
De camera's boven de A12 op het traject tussen het centrum en het Prins Clausplein staan al vaak uit. Bijvoorbeeld als de matrixborden boven de rijbanen een andere snelheid aangeven, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. Daardoor zou het systeem eigenlijk niet goed meer werken. De camera's boven de rijstroken naar de stad toe blijven wel hangen.
Het verdwijnen van de camera’s boven de A12 maakt onderdeel uit van een grotere operatie waarbij de trajectcontrolesystemen op het hoofdwegennet - de zogeheten A-wegen - worden vervangen. De contractperiode van de huidige systemen loopt af.
De systemen worden daarvoor één voor één tijdelijk uitgezet. Daarna komen er nieuwe camera's voor in de plaats of verdwijnen ze definitief. Dat laatste is behalve bij Den Haag ook het geval bij die boven de A58.

Nieuwe systemen

Op negen wegen komen compleet nieuwe systemen. In de buurt van Den Haag gaat het om de A4 tussen Leidschendam en Zoeterwoude en tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Ook de systemen op de A13 tussen Berkel en Rodenrijs en Kleinpolderplein en de A20 bij Rotterdam tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein worden vervangen.
Dat duurt overigens nog wel even. De aanbesteding voor de nieuwe trajectcontrolesystemen loopt nog. De camera's boven de N-wegen blijven gewoon staan. Die zijn nog niet aan vervanging toe.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!