Haagse acteur Naidjim Severina pakt hoofdrol in musical Frozen

De cast van Frozen, met uiterst links Naidjim Severina
De cast van Frozen, met uiterst links Naidjim Severina © William Rutten
DEN HAAG - De 30-jarige musicalacteur Naidjim Severina heeft een hoofdrol bemachtigd in de musical Frozen. Vanaf 31 mei staat hij opnieuw op de planken in het AFAS Circustheater op Scheveningen. ‘Opnieuw een thuiswedstrijd’, zegt hij in Bob Staat Op. De Hagenaar, nu nog te zien in AIDA, kijkt uit naar de twee uur durende bewerking van de populaire Disney-film.
Naidjim is blij met de nieuwe uitdaging waar hij eind mei aan mag beginnen. Dan kruipt hij in de rol van Kristoff. ‘Ik kijk er heel erg naar uit’, aldus de nog wat slaperige acteur op de vroege ochtend. Hij treedt momenteel op in het Circustheater met de musical AIDA, waarin hij de rol van legerleider Radames speelt. ‘Het is heel fijn om nog lekker "thuis" te blijven', zegt hij vooruitblikkend op zijn nieuwe acteerklus. ‘Je doet auditie voor die rol, je hoort de muziek en dan wil je je tanden erin zetten.'
Naidjim speelde eerder rollen in The Lion King (Simba) en de Duitse bewerking van Wicked (Fiyero). ‘Ik heb in Duitsland fijn gewerkt, maar nu twee jaar in Den Haag met Frozen staan is ook heel fijn, dat is inmiddels wel echt "thuis". Ik ben er ook vaker dan thuis’, lacht hij. 'Straks een nieuwe cast, een nieuwe familie. In dat opzicht ga ik AIDA weer heel erg missen, dat is ook familie. We spelen AIDA nog maar 7 weken, dan wil je nog alles eruit halen en genieten met elkaar.’

Frozen voor jong en oud

De acteur heeft dus nog even om zich in te leven in zijn nieuwe rol in Frozen, daarin speelt hij een totaal andere figuur dan Radames. ‘Kristoff is een ijsverkoper die de bergen ingaat in Noorwegen om ijs te vinden met zijn beste vriend Sven. Daar ontmoet hij prinses Anna, die op zoek is naar haar zus. En zo worden ze misschien eh… verliefd’, grapt Severina, die het verhaal nog even spannend wil houden.
Sven is een eland. Hoe gaat dat dan straks op het toneel? ‘Nou, het wordt wel een "echte eland"', zegt Naidjim. 'Een acteur moet in die pop om de eland te zijn, dat is nog best zwaar. Maar het wordt heel leuk, denk ik, voor jong en oud. Aida is best serieus en dit is natuurlijk Disney. Maar ook tegen ouderen zou ik willen zeggen: kom vooral kijken.’

Cast Frozen

Frozen gaat op 31 mei in première in het AFAS Circustheater, met Vajèn van den Bosch als Elsa en Nienke Latten als Anna.
Naast Nienke, Vajèn en dus Naidjim, zijn ook acteurs Tristan van der Lingen (Hans), Steven Roox (Olaf), Jorge Verkroost (Graaf van Wesselland) en Mathijs Pater en Nicholas Li als Sven te zien in de Disneyproductie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!