Duw- en trekwerk bij demonstratie bij ambassade Israël, ook kind aanwezig

Demonstratie bij ambassade Israël
Demonstratie bij ambassade Israël © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft zaterdag zo'n 150 demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël. De pro-Palestina demonstranten wilden daar een betoging houden, maar moeten naar een andere plek. Het wegsturen ging gepaard met duw- en trekwerk. Ook was er een kind aanwezig tussen de demonstranten.
De demonstranten roepen leuzen, slaan op trommels en hebben spandoeken bij zich, waarop teksten staan als 'Boycot Israël'. De bedoeling van de betogers was om bij de ambassade aan de Johan de Wittlaan te gaan staan, maar dat mag niet.
De groep is door de politie naar de President Kennedylaan, tegenover het Omniversum, gestuurd. Dat ging gepaard met duwen en trekken, ziet een verslaggever van mediapartner Omroep West. 'Ook is er één vrouw aangehouden', vertelt de verslaggever.

Huilend kind

Op beelden is te zien dat er een kind tussen de demonstranten was. Het kind was aan het huilen en is door agenten met een volwassene uit de groep gehaald.
De politie is massaal aanwezig. Zo staan er een stuk of zes ME-busjes, lopen er veel agenten rond en is de politie te paard aanwezig.

Extra maatregelen bij ambassade

Er zijn al een paar weken extra beveiligingsmaatregelen rondom de ambassade van Israël. De straat voor het pand werd afgezet met hekken met zwarte schermen en er gold een tijdje een noodbevel.
Sinds anderhalve week is de straat weer vrijgegeven, maar 'de bewaking wordt onverminderd voortgezet', zei burgemeester Jan van Zanen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!