Haagse acts winnen de belangrijkste muziekprijzen: Edisons voor Son Mieux en Mula B

DEN HAAG - Son Mieux en Mula B hebben een Edison gewonnen. Dat is maandag bekendgemaakt in het AFAS Theater in Leusden. De Edison is een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt.
Son Mieux kreeg de prijs voor de beste single voor 'Tonight'. Dat nummer is volgens de jury 'een ijzersterke song over vechten voor elkaar, waarin tegelijkertijd een tijdloos anthem doorklinkt over verbroedering en saamhorigheid'.
Mula B kreeg een Edison in de categorie Hiphop voor zijn album Narcopop. Hij vertelde anderhalve week geleden nog aan Den Haag FM dat hij de nominatie zag als een vorm van erkenning. 'Heel blij ermee dat dit is gelukt met het nieuwe album. Het is wel een vorm van erkenning. Dit is veel breder gegaan dan de muziek die ik hiervoor heb gereleased. Terwijl dit niet de insteek was. Mijn insteek was vooral: iets nieuws proberen. En ja, het heeft goed uitgepakt', aldus Mula B in het programma Vrijmibo met Elias van Hees.
'Narcopop is melodieus, open en experimenteel. En voelt als het album waar Mula B al zijn hele carrière naartoe werkte. Zijn verhalen blijven puur, onversneden en witter dan een skipiste, maar hij weet er telkens voor te zorgen dat het voelt alsof dit jou ook had kunnen overkomen. Dat zijn leven in veel opzichten herkenbaar blijkt te zijn'. aldus de jury over Mula B.
Dit jaar waren veel Haagse acts genomineerd voor een Edison. Naast Son Mieux en Mula B maakten ook Tino Martin, The Indien en Anouk kans op ‘Nederlandse Grammy’. Son Mieux was zelfs dubbel genomineerd.
De andere belangrijkste Edison gingen dit jaar naar Sef (39). Hij werd hiermee beloond voor het beste album: 'Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag.
Verder werd Roxy Dekker uitgeroepen tot beste nieuwkomer en ook FLEMMING (Pop) en Marco Schuitmaker (Hollands) vielen in de prijzen. Bovendien waren er Edisons voor Within Temptation (Rock), Pip Blom (Alternative), Reinier Zonneveld (Dance), MEAU (Nederlandstalig). Idaly werd de eerste winnaar van de nieuwe categorie Soul/R&B/Funk.
De Edisons worden al sinds 1960 uitgereikt. De award bestaat uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!