Verduisteren van 139 telefoons en 5 laptops levert taakstraf en voorwaardelijke celstraf op

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Pixabay
DEN HAAG - Een voormalig medewerker van het ministerie van Economische Zaken heeft een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf gekregen voor het verduisteren van 139 iPhones en 5 MacBook Airs. Ook moet de 43-jarige man een schadevergoeding van 55.000 euro betalen.
De man was als ICT-medewerker werkzaam op het ministerie. Hij zorgde onder meer voor de uitgifte van telefoons aan medewerkers. In de periode van 5 maart 2021 tot 13 september 2022 nam hij meermaals apparaten van zijn werk mee. Die bracht hij in ruil voor geld naar zijn neef.
De verdachte bekende de verduistering van 139 iPhones en 5 MacBook Airs. Er is niet genoeg bewijs gevonden voor nog eens 52 telefoons en 9 iPads die zijn verdwenen.

'Vertrouwen beschaamd van zijn werkgever'

'Door zijn handelen heeft de verdachte het vertrouwen beschaamd van zijn werkgever waar hij al lange tijd in dienst was', concludeert de rechter. 'Hij heeft zijn werkgever veel financieel nadeel bezorgd.'
Dat de man heeft bekend, het gaat om een zaak van twee jaar geleden, en dat hij zijn baan heeft verloren heeft meegewogen in de opgelegde straf. De man krijgt een voorwaardelijke celstraf van een maand en moet een taakstraf van 200 uur uitvoeren. Ook moet hij de Nederlandse staat 55.000 euro schadevergoeding betalen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!