Uittips Den Haag: CPC Loop, Politieke Powervrouwen en het Wijn Festijn

© Richard Mulder
DEN HAAG - Het weekend staat voor de deur en het is bomvol. Vrijdag is het Internationale Vrouwendag en sportievelingen kijken uit naar de NN CPC Loop op zondag. Maar ook wijnliefhebbers hebben een evenement om naar uit te kijken. Genoeg uittips dus voor dit weekend!

CPC Loop

Dit weekend staat in teken van de 48ste editie van de NN CPC Loop. Het hardloopevenement vindt plaats op zondag 10 maart. De vele deelnemers rennen 5 of 10 kilometer, of de halve marathon. Voor de jongere deelnemers zijn er de afstanden 1 en 2,5 kilometer. Als je zelf liever niet hardloopt, zijn er genoeg plekken waar je de lopers kan aanmoedigen. Alle informatie over de CPC Loop lees je op de website van de organisatie.

City Pier Night Walk

Voordat de CPC Loop de stad overneemt, vindt op vrijdagavond 8 maart de City Pier Night Walk plaats. Dat is een unieke avondwandeling van ongeveer 9 of 12 kilometer door de verlichte straten van Den Haag richting de boulevard van Scheveningen.
De wandeling start om 18.00 uur, net voor het donker begint te worden, op het Malieveld. Daarna gaat de route langs bekende Haagse plekken, versierde straten, muziekpunten en lichtelementen. Alle deelnemers krijgen een looplampje voor hun wandeling door het donker.
Inschrijven voor de City Pier Night Walk is nog mogelijk tot vrijdag. Het inschrijven van kinderen van 6 tot en met 11 jaar kost 6,50 euro. De andere deelnemers kunnen op het moment van schrijven een startbewijs halen voor 26,75 euro.

Het Wijnfestijn

Ook als je dit weekend gewoon zin hebt in een lekker wijntje (of twee), kan je in Den Haag terecht. Het Wijn Festijn keert namelijk dit weekend terug met een indoor-editie in de Grote Kerk. Vrijdag 8 maart van 16.00 tot 0.00 uur en zaterdag 14.00 tot 0.00 uur kan je lekker wijnen!
Met meer dan 100 verschillende wijnen, maar ook lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is er voor ieder wat wils op het Wijn Festijn. Kaartjes kosten 16,50 euro en zijn te koop op deze website.
© denhaag.com

Wandeling Politieke Powervrouwen

Op Internationale Vrouwendag, vrijdag 8 maart, organiseert ProDemos een themawandeling door het centrum van de stad. Deze wandeling staat in het teken van powervrouwen die hun stempel hebben gezet in de politiek.
Zo neemt een gids je mee langs de Gevangenpoort, waar Kaat Mossel opgesloten zat vanwege haar (vermeende) rebellie tegen de patriotten. Vervolgens gaat de wandeling naar het standbeeld van Koningin Wilhelmina, waar de krijgshaftige vrouw in de vormeloze jas is afgebeeld. Ook wordt er bij de Hofvijver stilgestaan bij hoe Jeltje van Nieuwenhoven als eerste vrouwelijke voorzitter van de Tweede Kamer zwaaide voorzittershamer.
De wandeling start om 12.00 uur in het Bezoekerscentrum van ProDemos (Hofweg 1) en duurt ongeveer vijf kwartier. Tickets kosten 7,50 euro en zijn hier verkrijgbaar. Voor Ooievaarspashouders is deelname gratis.

Haagse hits

Zin in een avond vol Haagse muziek? Op zaterdag 9 maart keert het evenement Haagse Hits terug voor een tweede editie. De Haagse artiesten Tim Akkerman, Mula B, Pat Smith, Emmaly Brown en Sky Feliz zingen elkaars grootste hits en die van hun stadgenoten. Dat doen zij niet alleen: een groot symfonisch orkest met studenten van het Koninklijk Conservatorium speelt mee. Zij staan onder leiding van dirigent Sam Wellers.
Haagse Hits is een productie van Amare in samenwerking met Koninklijk Conservatorium & PAARD. Het muziekfeestje start om 20.30 uur in de concertzaal van Amare. Tickets voor jongeren tot en met 26 jaar kosten 11 euro, normale kaartjes kosten tussen de 24 en 29 euro. Ooievaarspashouders krijgen 50 procent korting. De tickets zijn op het moment van schrijven nog verkrijgbaar op de website van Amare.
Tim Akkerman treedt deze editie weer op
Tim Akkerman treedt deze editie weer op © Wouter Vellekoop

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!