Buurman probeerde leven slachtoffer steekpartij nog te redden: 'Gedaan wat ik kon'

De plek van de steekpartij is afgeschermd
De plek van de steekpartij is afgeschermd © Regio15
DEN HAAG - De steekpartij in de Dalfsenstraat in Den Haag is buurtbewoners niet in de koude kleren gaan zitten. Donderdagochtend zijn twee mensen neergestoken, een 62-jarige man overleefde dit niet. Het andere slachtoffer, een 61-jarige vrouw, is 'met ernstige verwondingen' naar het ziekenhuis gebracht. Een buurman kwam als een van de eerste mensen ter plaatse. 'Het heeft behoorlijke impact', vertelt hij.
Wat de buurman aantrof, was niet mals. 'In de berm naast de auto zag ik een vrouw liggen', begint hij. 'Daarna ben ik direct de auto in gesprongen, op de bijrijdersstoel om het bloed te stelpen van de man achter het stuur.'
'Ik heb gedaan wat ik kon', vertelt hij. 'Hij had meerdere steekwonden: in zijn wang, hals en lichaam. Het mocht niet meer baten.' De man is zichtbaar aangeslagen en geeft aan naar Slachtofferhulp te gaan: 'Het heeft behoorlijke impact.'

Verdachte aangehouden

De politie meldt dat er een 62-jarige man is overleden bij de steekpartij. Een 61-jarige vrouw is 'met ernstige verwondingen' naar het ziekenhuis gebracht. De steekpartij vond plaats in de Dalfsenstraat, naast de Loevesteinlaan.
Er is een 38-jarige man aangehouden voor de steekpartij. Hij werd even verderop in het Zuiderpark in Den Haag aangehouden. 'Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het dodelijke steekincident', zegt de politie. De politie heeft meerdere woningen doorzocht na de fatale steekpartij.

'Waarom geen vuistslag'

Langzamerhand komt de buurt erachter wat zich hier heeft afgespeeld. Mensen vragen aan elkaar wat er is gebeurd en trekken wit weg als ze het antwoord te horen krijgen. Een vrouw vraagt zich hardop af waarom je niet gewoon iemand een vuistslag kan geven.
Een eindje verderop in de straat bij de woning van de slachtoffers komen familieleden bij elkaar.

Agenten vallen woning binnen

De politie heeft een verdachte aangehouden, en een gespecialiseerd team agenten is een woning binnengevallen. Daarbij droegen zij kogelwerende vesten en schilden. Wat er precies is voorgevallen, is nog niet bekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!