Activisten blokkeren kruispunt Prins Clauslaan, politie grijpt in

Wegblokkade om aandacht te vragen voor Palestijnse zaak
Wegblokkade om aandacht te vragen voor Palestijnse zaak © ANP
DEN HAAG - Tientallen pro-Palestina activisten zijn vrijdagmiddag op de Prins Clauslaan gaan zitten. Ze blokkeerden het kruispunt met de Theresiastraat, ter hoogte van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De gemeente Den Haag heeft de demonstratie op deze plek verboden. Politieagenten hebben het kruispunt leeggehaald.
Zo'n honderd mensen begonnen vrijdag tijdens de avondspits met hun protest. Ze hadden vlaggen en spandoeken bij zich. Onder de activisten bevonden zich ook leden van Extinction Rebellion, die eerder tientallen keren de A12 bij het Malieveld blokkeerden.
De groep is een aantal keer gewezen op de demonstratieplek bij de Koekamp, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. In opdracht van burgemeester Jan van Zanen van Den Haag hebben agenten het kruispunt leeggehaald. Wie niet meewerkte, werd opgetild en in sommige gevallen op brancards op wieltjes gelegd.

Tientallen aanhoudingen

Er zijn tientallen mensen aangehouden, meldt de politie. De actievoerders zijn met bussen vervoerd naar een andere locatie. Door de blokkade ontstonden rondom het kruispunt files.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!