Podcast: Hoger beroep in Haagse corruptiezaak van start, herinrichting Hobbemaplein en laadpalen

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Het hoger beroep in de Haagse corruptiezaak, de herinrichting van het Hobbemaplein, het 'succes' van het aantal laadpalen in onze stad, parkeren in Rustenburg-Oostbroek en de 'verdwenen' piano op een Haags station. Dat zijn de ingrediënten van de podcast 'Den Haag FM Deze Week'. Maxime Kok, Maarten Brakema en Rob Kemperman praten je in een half uur tijd bij over de afgelopen nieuwsweek in Den Haag.
Deze week ging het hoger beroep in de Haagse corruptiezaak van start. Op dinsdag liep men in een mars vanuit het stadhuis naar de rechtbank. Op de eerste dag knetterde het soms flink tussen advocaat-generaal Koos Plooij en de Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. De koele, bijna klinische en zeer precieze ondervraging van crimefighter Plooij botst met de Haagse branie van De Mos, zag verslaggever Maarten Brakema
Donderdag werden drie vastgoedondernemers aan de tand gevoeld. Dennis Buis, Michel Zaadhof en Edwin Jansen worden verdacht van omkoping en schending van ambtsgeheim. De ondernemers hebben donaties gedaan aan Hart voor Den Haag en zouden persoonlijke gunsten hebben verleend.
Het herinrichtingsplan voor het Hobbemaplein in Transvaal krijgt kritiek van bewoners en ondernemers. Het college is van plan om het kruispunt aan de Haagse Markt flink te veranderen, zowel in aanzien als de rijrichtingen. Het plein moet groener en veiliger worden. Bij een bewonersbijeenkomst woensdagavond klonk stevige kritiek tegen het plan en de betrokkenheid van bewoners hierin. Verslaggever Maxime Kok was bij de bijeenkomst en vertelt welke vraagtekens men zet bij de plannen. Én welke overeenkomsten er zijn tussen mensen in de wijk en de gemeente.
Ook is er aandacht voor de piano van station Den Haag Centraal. Die staat sinds kort achter een 'betaalmuur'. En daar is niet iedereen blij mee.
En in Rustenburg-Oostbroek zijn bewoners boos over de onduidelijkheid rond het betaald parkeren. Het voornemen was om het betaald parkeren in de wijk vanaf 1 maart eerder te laten ingaan: om 9.00 uur in plaats van 18.00 uur. Dat plan is nu uitgesteld, maar de borden met daarop de nieuwe parkeertijden zijn wel al in de wijk geïnstalleerd. En dat die borden er hangen, dat merken bewoners en ondernemers.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!