Son Mieux dit jaar met de helikopter naar het Malieveld voor Bevrijdingsfestival Den Haag

DEN HAAG - Son Mieux, Krezip en Floris van Oranje staan dit jaar op het Malieveld tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag. Het festival op zondag 5 mei wordt geopend met een optreden van de Haagse zangeres Bibi Breijman die het ook gaat presenteren.
Dat heeft de organisatie maandagmiddag bekend gemaakt. 'We pakken flink uit', aldus de organisatoren, die spreken van een 'sterk inhoudelijk programma'. Op Bevrijdingsdag zijn op het Malieveld en in het naastgelegen provinciehuis tal van activiteiten: er is stand-up comedy, een Vrijheidscollege, een talkshow en héél veel muziek.
Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag komen er weer twee grote podia te staan op het Malieveld. Op het hoofdpodium is onder meer een optreden van Son Mieux. Dat is dit jaar de 'Ambassadeur van de Vrijheid'. Daarom komt de Haagse band met een helikopter naar het Malieveld.
Verder spelen hier Krezip, de tributeband Rondje Doe Maar, het nieuwe talent Adriaan Persons, de groep Personal Trainer en de Amerikaanse artiesten Ray Greene en Liv Warfield.

Verheugd

Op het andere podium staan onder meer Poke, Ross & Iba ft. Extince, Reanny, Nyarko, Afritude, Danimal, Catf.ght en Billy the Kit.
Billy the Kid
Billy the Kid © Eigen foto
De organisatoren zijn ook erg verheugd dat op dit podium een optreden is van dj FVO, Prins Floris van Oranje. De Haagse muziekorganisaties GUAP en het Haags Hiphop Centrum (H3C) presenteren hier ook nog showcases van nieuwe Haagse talenten.
Op 5 mei wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 gevierd en stilgestaan bij de onvrijheid elders in de wereld. Ook is er aandacht voor belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat. ‘Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is’, aldus de organisatie.

Meer dan pop

Maar het Bevrijdingsfestival Den Haag is méér dan een popfestival, aldus de organisatoren. Tijdens het evenement wordt op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat. Dit jaar vindt het inhoudelijk programma opnieuw plaats in het Provinciehuis.
Het middagprogramma hier begint met een optreden van Woezel & Pip voor kinderen. Verder zijn er in het provinciehuis optredens van Haagse dichters. Ook is er een vrijheidscollege met Raoul Heertje en leidt Ron Fresen een talkshow. Daarnaast is nog een optreden van het stand-up comedygezelschap Puur Gelul met onder meer Maarten Spanjer en Jeffrey Spalburg. Op het plein voor het Provinciehuis komt een groot aantal historische legervoertuigen te staan.

Studenten

Op met Malieveld is verder nog een presentatie van een groot aantal studentenverenigingen. Ook draaien hier de hele dag dj’s. Bovendien is er een grote ontvangst van honderden (jonge) veteranen die op uitnodiging van burgemeester Jan van Zanen het Bevrijdingsfestival Den Haag bezoeken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!