NH Hotels trekt zich terug uit veelbesproken hotel op Kijkduin

Het NH Hotel Atlantic in Den Haag
Het NH Hotel Atlantic in Den Haag © ANP
DEN HAAG - NH Hotels verdwijnt vanaf volgend jaar uit Kijkduin, dat meldt de keten NH Hotel Group aan Omroep West. Het hotel heeft vanaf dan een nieuwe eigenaar, maar die is nog onbekend.
Het gaat om het Hotel NH Atlantic aan het Deltaplein. Een woordvoerder kan alleen bevestigen dat het hotel inderdaad per 1 januari 2025 het portfolio van NH zal verlaten. 'Verdere communicatie zal te zijner tijd plaatsvinden vanuit de eigenaar van het pand.'
De keten vertrekt voor zover bekend niet helemaal uit Den Haag. Zo staat er nog een ander hotel aan het Prinses Margrietplantsoen.

Opvanglocatie asielzoekers

Het hotel aan het Deltaplein kwam eind vorig jaar volop in het nieuws toen het plotseling als opvanglocatie werd aangewezen voor zo'n 120 asielzoekers.
Daarmee wilde de gemeente Den Haag voldoen aan een spoedverzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). In Zoetermeer deed een ander hotel van NH ook al dienst als opvanglocatie.

Hotel volop in het nieuws

Een dag na het verzoek zaten de asielzoekers al in het hotel. Dat leverde woeste reacties op van onder meer de VVD, PVV en Hart voor Den Haag in de lokale gemeenteraad. Bewoners zouden niet van te voren zijn geïnformeerd.
Zelfs PVV-partijleider Geert Wilders kwam enkele dagen later naar een bewonersbijeenkomst in Kijkduin om de bewoners 'een hart onder de riem te steken'. Op 15 januari verlieten de asielzoekers het hotel weer. Hun verblijf verliep zonder problemen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!