Kat overleden na brand Guntersteinweg, bewoner naar ziekenhuis

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Jordy (Unsplash)
DEN HAAG - Bij een brand in een woning aan de Guntersteinweg zijn twee personen gewond geraakt. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht, de ander is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Bij het blussen is ook een aantal dieren uit de woning gehaald, een kat heeft de brand niet overleefd.
De brand in Moerwijk brak maandagavond rond 21.30 uur uit in een woning op de tweede etage van een wooncomplex. De bewoner van die woning is naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de brand zijn meerdere woningen ontruimd. Een van de buren is ter plekke in een ambulance nagekeken.
Bij het blussen van de brand heeft de brandweer twee katten en één hond uit de woning gehaald. Een van de katten heeft de brand, ondanks een renanimatiepoging niet overleefd. De andere dieren zijn meegegaan met de Dierenambulance.
Na controle van omliggende woningen konden mensen weer terug naar hun huis. De woning waar de brand heeft gewoed is onbewoonbaar verklaard. Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. De politie doet dinsdag onderzoek naar de oorzaak van de brand.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!