Sintvoorieder1 genomineerd voor Regiohelden Award

© Den Haag FM
DEN HAAG - De goede doelenactie Sintvoorieder1 is genomineerd voor een Regiohelden Award, een onderscheiding voor de beste journalistieke producties van regionale omroepen. Met de actie van Den Haag FM, Omroep West en tal van lokale omroepen in de regio cadeaus ingezameld voor de stichting Sintvoorieder1, die sinterklaascadeaus aan kinderen in armoede geeft.
In totaal werkten twaalf omroepen uit de regio eind november samen voor de actie Sintvoorieder1. Het doel was om 50.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die anders geen cadeau met Sinterklaas krijgen. In totaal werden 88.283 cadeaus gedoneerd.
De eindstand van de inzamelactie werd op vrijdagavond 24 november bekendgemaakt in de speciaal opgetuigde actiestudio van Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek van aan het Spui. Maartje van Weegen, bekend van radio en televisie, maakte de eindstand bekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van vele vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 en medewerkers van alle samenwerkende omroepen.

Samenwerking van twaalf omroepen

Nadat Den Haag FM al enkele jaren actievoerde voor Stichting Sintvoorieder1, werd de inzameling in 2022 door de regionale omroep Omroep West breder uitgerold in samenwerking met verschillende lokale radiostations in de regio. In 2023 sloten nog meer lokale omroepen zich aan waardoor in totaal twaalf omroepen actievoerden. Sleutelstad, BO, Studio Alphen, Omroep Delft, Midvliet, RTV Krimpenerwaard, RTV Katwijk, RTV Gouwestad, ZFM en Feel Good Radio deden mee met Den Haag FM en Omroep West.
De bekendmaking van de winnaars van de Regiohelden Awards is op donderdag 11 april tijdens het Regiohelden! Festival dat dit jaar in Friesland wordt gehouden. De regionale publieke omroepen organiseren dit rondreizende journalistiek festival jaarlijks. De nominatie voor de actie Sintvoorieder1 valt in de categorie “De Verbinder” van het festival.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!